İşletme ve yönetim yüksek okulları, diğer bir deyimle business okulları, işletme, yönetim, pazarlama, finans, muhasebe, risk yönetimi, dijital pazarlama ve daha bir çok temel iş alanında, sektöre hazırlanmak isteyen öğrenci ve profesyonellerin tercihidir. Bunun altında bir çok sebep yatar, örneğin:
- Business okulları genellikle sektörün içinde eğitmenler seçer, çok daha fazla networking imkanı sunar.
- Business okulları dünyaca ünlü Financial Times ranking’e göre sıralanarak size bire bir akademik kaliteyi değerlendirme imkanı sunar.
- Daha küçük dersliklerde verilen eğitimlerle ve pratiğe, uygulamaya yönelik çalışmalarla sektöre hazırlanırsınız.
- Bir çok işletme okulu staj yerleştirmesi ve şirket ortaklarıyla eş-projeler yürütmenizi sağlayarak size daha fazla iş imkanı sağlar.
- Teorik bir eğitim veren devlet üniversitelerine nazaran, gerçekten yapacağınız işe hazır olmanın mutluluğunu çoğunlukla 50’den fazla ülkeden gelen öğrencilerle bir arada yaşarsınız.
- Bazı işletme okulları programlarını birden fazla şehirde hatta birden fazla ülkede vermektedir, bu “networking” açısından yine eşsiz bir fırsattır.
Business okullarında ne gibi bölümler mevcuttur?
- Finans
- Muhasebe
- Pazarlama
- İşletme
- Uluslararası İşletme
- Yönetim Bilimi
- Ekonomi
- Halkla İlişkiler
- İnsan Kaynakları
Ve çok daha fazlası lisans veya yüksek lisans seçenekleriyle sunulmaktadır.
Business okullarına giriş şartları nedir?
Programa göre değişir. Genellikle lisans eğitiminde öğrencinin yeterli bir dil sertifikası sunması (B2 seviyesi ve üstü), transkriptinde geçer notlara sahip olması ve lise diplomasını göstermesiyle kabul görmesi mümkündür. Yüksek lisans programlarında ise MA ve MSc programlarında yine temel şartlar sağlanmalı ve İngilizce yeterlilik sunulmalıdır. Bu yeterlilik bazı okullarda %100 ingilizce eğitim alınmış olması da olabilir. MBA programlarında ise genellikle en az 2-3 yıllık iş tecrübesi istenir. Bazı master programlarında not ortalaması şartı söz konusu olabiliyor.